• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Statutul de echipă mai cu moţ al Stelei mi se pare, obiectiv vorbind, unul deranjant. Până la urmă în campionatul intern Pandurii, ASA, Astra, Viitorul, Dinamo şi cine o mai fi au aceleaşi drepturi şi obligaţii. Nu e treaba nimănui că Reghecampf vrea să îşi asambleze cu minuţiozitate puzzle-ul în perioada în care Comitetul Executiv (nota bene, cu Argăseală printre reprezentanţii cluburilor de Liga I) a aprobat un turneu de pregătire al naţionalei/selecţionatei divizionare sau ce struţo-cămilă o fi lotul ăsta convocat de Iordănescu.

În lumina meciurilor de pregătire perfectate e clar că în afară de componenta relaţiei interumane, de genul team-building, alt beneficiu suplimentar nu poate aduce acest cantonament. Dar asta e deja altă discuţie. Una care trebuia făcută în şedinţa Comitetului Executiv acolo unde membrii ar trebui să aibă un alt rol decât acela de decor care aprobă pe bandă rulantă solicitările preşedintelui.

Mă întorc la Steaua şi la încăpăţânarea cuplului Becali-Reghecampf. Dintre toate argumentele expuse de părţi în ultima perioadă, se distinge cel al selecţionerului: „Nu avem echipe în cupele europene, naţionala e singura speranţă în 2016...Lăsaţi-mă să mă pregătesc pentru grupele Euro cum vrea eu”. Nu astea au fost cuvintele, dar pot înţelege ideea. Mai ales că toate candidatele la play-off au plus minus aceleaşi probleme de omogenizare, de stabilire a relaţiilor de joc, etc.

E ca la noi. Am aprobat un cantonament care pe parcurs constatăm că mai mult încurcă decât ajută şi ne trezim în ceasul al doisprezecelea că nu e bine şi vrem să schimbăm regulile, la solicitarea unui „membru” care se crede cu drepturi mai depline decât restul partenerilor de întrecere. Şi suntem în punctul în care trebuie luate măsuri. Ferme, drastice, care să doară. Până la urmă suntem unde suntem cu fotbalul din cauza situaţiilor de acest gen care s-au perpetuat. Din cauza faptului că „am rezolvat” probleme închizând ochii, făcându-ne că nu există sau minimalizându-le.
Federaţia e de vină că a aprobat pompieristic acţiunea, Steaua că face pe dura. Acum mă aştept la sancţiuni exemplare pentru că, nu-i aşa, s-a schimbat conducerea „Nu mai merge ca înainte...”. Şi victime colaterale vor fi, cine credeţi, fotbaliştii. Cei care în mod normal ar trebui să nu fie expuşi vor achita nota de plată a unui management defectuos, după ureche, încăpăţânat...Spuneţi-i cum vreţi!