• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Medaliate cu aur la campionatele europene, sportivele din barca de 8+1 şi cele de la patru rame se pregătesc intens pentru Mondiale, acolo unde și-au propus să repete prestația din Cehia.

Canotajul românesc se pregătește intens pentru Campionatele Mondiale din Statele Unite. Echipajele feminine sunt principalele pretendente la medalii, după titlurile cucerite la europene. Fetele de la 4 rame vor să repete triumful din Cehia.

"Ne așteptăm să facem o figură frumoasă și sperăm la un aur" a declarat Cristina Popescu. "Antrenamentele merg foarte bine, sperăm să scoatem un rezultat cât mai bun și să urcăm pe cea mai înaltă treaptă a podiumului" a adăugat Beatrice Parfenie.

Şi echipa de 8+1 a adus României aur la europene. "Trebuie să uităm medalia. A fost frumos pe podium, dar acum principalul nostru obiectiv este o prestație cât mai bună la Mondiale" a declarat Adelina Boguș.

"Am o altă stare de a mă lupta și de a merge mai departe avâd în vedere că avem un număr destul de mare de sportivi. Au timp să crească și să-și arate valoarea în următorul ciclu olimpic" a dezvăluit Elisabeta Lipă.

România a aliniat la Campionatele Europene cel mai numeros lot din ultimii 12 ani, zece echipaje, compuse din 39 de sportivi. Sportivii au ocupat locul doi în clasamentul pe națiuni.