• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Americanii au organizat primul festival de baseball din România. Evenimentul realizat în parteneriat cu Federatia Romana şi MTS face parte din "Proiectul Jackie Robinson", denumit astfel după primul jucător de culoare din baseball-ul de peste ocean. Fiica sa, dar și trei foști jucători din Major League au fost invitați de onoare.

"Nu mi-a venit să cred că numele Robinson a ajuns până în România! Mama mea mă tot întreba de ce vin aici. Suntem bucuroşi că mesajul său a ajuns până la Bucureşti. A rupt bariera de culoare în 1947 şi a demonstrat că dacă lucrăm împreună putem fi mai puternici" a declarat Sharon Robinson.

"Nu este o tradiţie aici, dar pentru asta am şi venit. Vrem să promovăm acest sport în România. Noi îl iubim foarte mult în Statele Unite" a recunoscut și Scott Erickson. "Ştiu că sportul tradiţional din România este oina, m-am uitat un pic pe Youtube. Nu ştiu dacă e asemănător. Tipul stă jos, apoi se ridică şi aruncă mingea. Nu ştiu ce să zic" a completat LaTroy Howkins.

Meciul de gală s-a disputat între militarii americani de la baza Kogălniceanu și echipa națională a României. Tricolorii s-au impus cu 6-4. La festivalul desfășurat în Complexul Studențesc Tei au fost prezenți și Gabriela Szabo, dar și Mihai Covaliu.

Acesta a fost al doilea meci al celor două formaţii, primul fiind câştigat tot de România, cu 7-2, la Constanţa, în luna aprilie a acestui an.