• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Canotoarele din barca de 8+1 sunt pregătite pentru Campionatul European, ultimul test înaintea regatei olimpice de calificare. O medalie de aur le-ar da încrederea de care au nevoie înaintea Regatei de la Lucerna, competiţie unde se vor împărţi ultimele două bilete pentru Rio.

Campionatul European reprezintă pentru canotoarele din barca de 8+1 o ultimă verificare înaintea regatei olimpice de calificare. Întrecerea de la Lucerna, care va avea loc la sfârșitul lunii, are ca miză ultimele două locuri care permit participarea la Jocurile de la Rio.

Irina Dorneanu e optimistă înainte de viitorul concurs: “Așteptăm acest campionat european ca să demonstrăm că am revenit la forma la care eram acum doi ani. Noi trebuie să câștigăm, ca să câștigăm și calificările, să fim primul echipaj care se califică și să băgăm frica în dușmani.”

Antrenorul Mircea Roman se gândește și el în primul rând la Jocurile Olimpice: “Un prim și ultim test. Dacă luăm aur, lucrurile vor fi bune pentru noi. Dacă nu luăm aur, va trebui să mai cârpim pe ici, pe colo, ca să fim mai buni în calificări.”

Barca de 8+1 a ratat calificarea la Rio în septembrie anul trecut, când n-a prins finala A la Campionatele Mondiale, o premieră pentru canotajul românesc.                                     

Calificate deja la Jocurile Olimpice, componentele bărcii de dublu rame fără cârmaci vor lupta și ele pentru medalii la Campionatul European. “Suntem pregătite pentru concursul ăsta, e o etapă bună în pregătirea pentru Jocurile Olimpice, sperăm să fie cât mai bine. Ne luptăm și, după rezultatul care va fi la Europene, com merge mai încrezătoare la Olimpiadă.”,a  spus Laura Oprea.

Campionatul European de Canotaj va avea loc în Germania, la Brandenburg, în perioada 6-8 mai.