• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cristina Iovu a câştigat două medalii de aur, la total şi aruncat, şi una de bronz, la smuls, luni, la categoria 53 kg, în a doua zi a Campionatelor Europene de haltere de la Forde (Norvegia), a anunţat federaţia română de profil.

Cristina Iovu s-a impus cu rezultatul de 210 kg la total, fiind urmată de Iulia Paratova (Ucraina), 202 kg, clasată a doua, bronzul revenind Rebekăi Koha (Letonia), 198 kg.

La aruncat, Cristina Iovu a ocupat detaşat primul loc cu 120 kg, argintul revenind turcoaicei Sema Acarturk, 109 kg, iar bronzul, letonei Rebeka Koha, 108 kg.

La smuls, Cristina Iovu a obţinut bronzul, cu 90 kg. Aurul a fost câştigat de ucraineanca Iulia Paratova, 94 kg, iar argintul a intrat în posesia Rebekăi Koha, 90 kg.

Sportivii români au cucerit până acum şase medalii, trei de aur şi trei de bronz, la Campionatele Europene de la Forde.

Pe lângă medaliile obţinute luni de Cristiana Iovu, duminică Monica Suneta Csengeri a cucerit aurul la stilul smuls în cadrul categoriei 48 kg şi bronzul la total. Tot duminică, la masculin, în limitele categoriei 56 kg, Ilie Constantin Ciotoiu a obţinut medalia de bronz la total.

Cristina Iovu are 23 de ani și este la prima competiție importantă sub tricolor, după ce sportiva născută în Republica Moldova a concurat pentru țara natală, dar și pentru Azerbaidjan. La 19 ani, în 2012, a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra. În acest moment ea nu e eligibilă să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Rio.