• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Cupa Digi la înot va face valuri şi în acest an cu cei mai buni sportivi din ţară, dar şi din Ungaria. La bazinul olimpic „Ioan Alexandrescu" din Oradea sunt aşteptaţi, sâmbătă şi duminică, peste 250 de competitori.

Împărţiţi pe nouă categorii de vârstă, de la cei născuţi în 2008 şi mai mici, până la categoria open, aceştia vor încerca să înoate cât mai rapid pentru a pune mâna pe premiile oferite de ediţia 2016 a tradiţionalei competiţii.

"Am reuşit anul acesta să aducem mai mulţi copii din Ungaria, unde după cum bine ştim înotul este la un nivel mult mai înalt decât la noi, dar sperăm ca lucrurile să se schimbe, şi ce să vă spun, copiii îşi doresc foarte mult, au nevoie de susţinere, sunt nişte drăguţi", spune Remus Oros, organizatorul competiției.

Ajuns la ediţia cu numărul 6, concursul este deosebit. Formatul cu finale la copii reprezintă o noutate pentru competiţiile de acest gen din România. Micuţii sportivi sunt obişnuiţi să înoate într-o singură reuniune - organizatorii cupei şi-au propus să-i înveţe, încă de pe acum, cu formatul rezervat categoriilor mai mari de vârstă.

"Acest concurs ne ajută foarte mult ca să vedem, mai ales că a început şcoala şi după cum ştii copii acumulează o doză de oboseală şi atunci e foarte important pentru noi să vedem de unde începem", a mai spus Remus Oros.

Competiţia are ca scop atragerea copiilor înspre înot si va demara sâmbătă, la ora 11, cu calificările. Duminică, de la ora 10, la startul celor 72 de finale în probele de bras, fluture, liber şi spate, se vor alinia cei mai rapizi înotători. Proba care va închide competiţia este cea de ştafetă a oraşelor.