• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

România e prezentă la ediția inaugurală a Campionatului Mondial de padbol, care e găzduită de Uruguay.

Două echipe la masculin și unul la feminin vor reprezenta România la Campionatul Mondial. Membrii delegației au plecat spre Montevideo luni, 21 noiembrie.

"[...] Padbolul este o producție exclusiv argentiniană, deci spectacolul e garantat sută la sută. Motivul este simplu: pentru că e un sport care s-a creat natural, din dorința virtuozilor din La Plata, de a aduce o extensie, mult mai spectaculoasă și mai distractivă, sportului-rege.

Fericită coincidență, România va participa, în premieră, la un Campionat Mondial de Padbol, la Montevideo, în Uruguay. Și pentru Padbol este un început, așa cum se întâmpla cu fotbaliștii anului 1930, an în care, altă coincidență, se înființa și Federația Româna de Fotbal!

După primii pași, padbolul capătă contur și identitate de valoare în România, iar plecarea în America de Sud este o provocare majoră, pentru noi toți. Încercăm să legăm un arc peste timp. Campionatul Mondial din 1930 a însemnat un început, așa cum, deloc întâmplător credem, rampa de lansare pentru padbolul românesc înseamnă tot metropola uruguayană.

Astăzi, echipa națională de Padbol a României s-a urcat în avion! Două echipe la masculin și una la feminin! Pentru unii dintre ei aventura în lumea competițiilor internaționale începe aici, pentru alții, în schimb, este doar o nouă provocare.

Trei dintre membrii echipei naționale de Padbol, Anemaria Gherghel, Florina Chiar și Ilinca Nicușor doar ce s-au întors de la Campionatul Mondial de Fotbal-Tenis, unde au fost toți medaliați cu aur.

Ceilalți 4 jucători ( Vasile Rafael, Mauro Gheorghe, Balaban Ionuț, Robert Gherghișan), au rămas și s-au antrenat în țară, încurajați de Giani Kiriță, padbolist la fel de înfocat pe cât a fost ca și fotbalist. Simțindu-se din ce în ce mai bine în noua haină de ambasador Padbol în România, Giani le ține pumnii strânși naționalilor noștri [...]", scrie într-un comunicat al Asociației Române de Padbol.

Romania Padbol