• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Federaţia Română de Kaiac-Canoe a primit astăzi o lovitură incredibilă. A fost exclusă pentru un an, din toate competiţiile, de forul internaţional din cauza numeroaselor scandaluri de dopaj în care au fost implicaţi sportivii români în acest an.

România nu va putea trimite astfel niciun sportiv, timp de un an, la nicio competiţie oficială, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, programate între 5 şi 21 august.

Ţara noastră avea două echipaje calificate la competiţia numărul 1 a lumii, kaiac 2 feminin pe distanţa de 500 de metri (Iuliana Andreea Ţăran, Irina Lauric) şi kaiac 4 masculin pe 1 000 de metri (Valentin Cameneschi, Aurelian Mădălin Ciocan, Cosmin Lulciuc şi Răzvan Oltean).

Cei şase sportivi nominalizaţi se aflau în pregătire la Snagov, unde au efectuat chiar în această dimineaţă ultimul antrenament.

Suspendarea de un an este cea mai mică din cele care se puteau da într-o astfel de situaţie.

Loturile de kaiac-canoe au fost decimate de cazurile de dopaj cu Meldonium din acest an. 11 sportivi au fost depistaţi pozitiv la controalele efectuate în afara competiţiilor, începând cu luna aprilie.

Echipajul de kaiac 4 masculin (Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu, Petruş Gavrilă) şi Elena Meroniac (din kaiacul de 2) au picat testul, la fel ca şi Ionuţ Mitrea, necalificat însă la Jocurile Olimpice.

Pozitiv cu Meldonium au fost depistaţi şi canoiştii Leonid Carp şi Ştefan Strat, reabilitaţi însă ulterior, după o notificare WADA. Şi campionul mondial Liviu Dumitrescu a fost descoperit cu un hormon de creştere.