• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

UPDATE: Echipa masculină de sabie a României a cucerit medaliile de bronz, miercuri, la Campionatele Mondiale de scrimă pe echipe în probe neolimpice, de la Rio de Janeiro.

Sportivii români au învins în finala mică echipa Iranului, scor 45-35.


 

UPDATE: Echipa masculină de sabie a României a fost învinsă de Rusia cu scorul de 45-24, în semifinalele Campionatelor Mondiale de scrimă, de la Rio de Janeiro, şi va lupta pentru medalia de bronz cu Iranul.

Sportivii români au câştigat un singur releu, penultimul, prin Iulian Teodosiu, 6-5 cu Nikolai Kovalev, într-un moment în care soarta semifinalei era deja decisă.

Pentru echipa antrenată de Mihai Covaliu au mai tras Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, iar Ciprian Gălăţanu a fost rezervă. Pentru ruşi au mai evoluat Aleksei Iakimenko şi Kamil Ibraghimov.


Echipa masculină de sabie a României s-a calificat, miercuri, în semifinalele Campionatelor Mondiale de scrimă pe echipe la probe neolimpice de la Rio de Janeiro, după ce a învins Italia, campioana en titre, cu 45-43, în sferturile de finală.

Echipa antrenată de Mihai Covaliu şi formată din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu şi Ciprian Gălăţanu (care nu a evoluat contra Italiei, n. red.) va întâlni în penultimul act echipa Rusiei, care a dispus de Coreea de Sud cu 45-41.

Italia a trecut în optimi de Argentina cu 45-26 şi s-a aflat pentru a 12-a oară consecutiv în sferturi la Mondiale.

Squadra Azzurra a învins România anul trecut în sferturi cu 45-32 în drumul său spre titlul mondial. Ultima oară când Italia a ratat intrarea în careul de aşi a fost în 2014, pierzând cu 39-45 în faţa Ungariei.

Iulian Teodosiu a început excelent meciul, dispunând cu 5-2 de Luigi Samele, Tiberiu Dolniceanu a mărit avantajul tricolorilor (10-5) după releul cu Diego Ochiuzzi, dar Alin Badea a fost surclasat de Luca Curatoli şi Italia a preluat conducerea cu 15-12. Teodosiu a redus din diferenţă după duelul cu Ochiuzzi (20-18), dar Samele a mărit ecartul (25-21) în disputa cu Badea. Dolniceanu a câştigat în faţa lui Curatoli, dar Italia încă păstra un avans de trei puncte, 30-27. Ochiuzzi l-a mărit după confruntarea cu Alin Badea, 35-31, Curatoli a dus diferenţa la cinci tuşe, 40-35, după duelul cu Teodosiu, dar Tiberiu Dolniceanu a avut o prestaţie de excepţie în ultimul releu, câştigând cu 10-3 în faţa lui Samele şi aducând victoria cu 45-43 şi calificarea în semifinale.

Tricolorii au atins sferturile de finală la ultimele şapte ediţii ale Mondialelor, dar la ultimele două nu au reuşit să prindă semifinalele. România a învins China în optimi, cu 45-36. Iran şi Ungaria se vor înfrunta în cealaltă semifinală.

AGERPRES