• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Unul dintre cei mai cunoscuți toreadori din Spania, Ivan Fandino, a murit la vârsta de numai 36 de ani, în urma rănilor provocate de un taur la o coridă care s-a desfășurat în Franța.

În timpul coridei din Aire-sur-l'Adour (din sudul Franței, zonă din Hexagon în care luptele cu taurii încă mai sunt legale), Fandino s-a împiedicat în propria mantie și a căzut și a fost prins în coarnele taurului de sute de kilograme, iar animalul i-a străpuns plexul prin partea dreaptă.

Toreadorul nu a rămas conștient, ci s-a ridicat și, cu ajutorul celor din jur, a ajuns de urgență la infirmerie, apoi a fost dus la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. În aceeași zi, în cadrul aceleiași coride, dar la o luptă cu un alt taur, Ivan Fandino fusese rănit la ureche. 

Imediat după moartea lui Ivan Fandino, iubitorii de coride din Spania au invadat rețelele de socializare cu mesaje prin care își exprimau, în majoritatea lor, regretul pentru dispariția celui considerat unul dintre cei mai buni toreadori ai momentului. 

S-au găsit, însă, și contestatari ai acestui spectacol sângeros: "Nu mă bucur, e imposibil. Dar de multă vreme ar fi trebuit să se renunțe la omorârea taurilor. Nu este o artă, ci este crimă".

Momentele de groază de la coridă au fost surprinse de fotografii aflați la fața locului, iar o parte dintre ele pot fi văzute în galeria foto de mai jos. Atenție, imaginile pot avea un puternic impact emoțional.

Toreador Ivan Fandino