• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Lotul feminin de canotaj a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirea pentru Jocurile Olimpice! Niciuna dintre componentele lotului nu are în palmares o medalie olimpică, iar Rio poate deveni oraşul în care li se împlineste acest vis. Canotoarele de la Snagov şi antrenorii lor sunt invitaţii emisiunii Campionii Digi Sport, joi, de la ora 16:30, la Digi Sport 1.

Barca de dublu rame fără cârmaci a obținut un rezultat bun la Cupa Mondială de la Poznan, ultima competiție oficială înaintea Jocurilor Olimpice. Laura Oprea și Mădălina Bereș s-au clasat pe locul 3, după echipajele din Marea Britanie și Noua Zeelandă. Fetele speră să repete performanța în finala olimpică de la Rio.

"Am scos cel mai bun timp al nostru la concurs. Nu am făcut pentru regata asta un vârf de formă, este un rezultat bun, dar mai avem de muncă până la Olimpiadă. Am reușit să obținem o medalie la această Cupă, bineînțeles că mai sunt și alte țări care nu au participat, dar noi sperăm la o medalie cât mai stăalucitoare", a spus Mădălina Bereș.

Componentele bărcii de 8+1 visează și ele la o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio.

"Suntem vreo 4-5 țări care ne batem pentru bronz, șansele sunt egale pentru fiecare, dar diferența o să o facă ultima lună de pregătire și cum ne acomodăm acolo. Barca de 8 prin echipă se face, nu individual. Degeaba ești cea mai bună din barca de 8, trebuie să fim 8 fete bune. Nicio componentă din lot nu are o medalie la Jocurile Olimpice. Este marele vis al nostru", a spus și Andreea Boghian.

Canotajul românesc are în palmares 242 medalii olimpice, mondiale şi europene, iar echipajul feminin de 8+1 nu a lipsit în ultimii 40 de ani de la Olimpiadă.

Canotoarele de la Snagov și antrenorii lor sunt invitații emisiunii Campionii Digi Sport, joi, de la ora 16:30, la Digi Sport 1.