• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Robert Glinţă şi Katinka Hosszu au fost starurile primei zile a Campionatelor Internaţionale de Înot ale României. Joi, de la ora 17:00, Digi Sport 2 transmite alte întreceri spectaculoase de la bazinul Dinamo.

A doua ediţie a Campionatelor Internaţionale de Înot ale României a adunat la start 345 de sportivi din 10 ţări. Au fost întreceri spectaculoase încă din prima zi. La 50 de metri spate feminin, algerianca Amel Melih a devansat-o in extremis pe Carina Macavei, în timp ce, la masculin, în aceeaşi probă, Robert Glinţă nu a avut emoţii în a-şi asigura primul loc.

„A fost destul de bine, sunt destul de mulțumit, având în vedere că eu mi-am spus ceea ce am avut de spus săptămâna tecută”, a declarat Robert Glință.

La 400 de metri mixt masculin s-a impus Bogdan Alexandru Fodor, iar, în întrecerea feminină, cursa a fost dominată de starul maghiar Katinka Hosszu.

”Îmi place foarte mult aici, cu siguranță. Mă bucur foarte mult că am fost invitată din nou și sper să îi inspir pe micii înotători români și să ajut, într-un fel, prin venirea mea aici și prin dialogul cu ei”, a spus și Katinka Hosszu.

Alexandra Dobrin s-a impus la 100 de metri fluture feminin, iar Alexandru Coci a ieşit învingător în proba masculină. Ultima finală, cea de ştafetă 400 de metri liber mixt, a fost câştigată de echipa Liceului cu Program Sportiv Baia Mare, care a devansat-o pe rivala Dinamo.

”Ați văzut că sportivii noștri sunt în progres, ați văzut că sportivii noștri își doresc mai mult an de an și numai prin simpla participare la aceste campionate internaționale a unui număr mult mai mare nouă ne dă puterea să mergem mai departe și să organizăm an de an altă ediție”, a spus Camelia Potec, președinta FR Natație.

Ziua a doua a Campionatelor Internaţionale de Înot ale României va fi în direct la Digi Sport 2, joi, de la ora 17:00.