• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Bucureştiul organizează a doua etapă a Grand Prix-ului European de tir cu arcul. În acest sfârşit de săptămână, 169 de concurenţi din 18 ţări europene se vor duela în Complexul Sportiv Steaua pentru cele 10 titluri puse în joc.

"Dezvoltarea tirului cu arcul în România în ultimii doi ani este foarte frumoasă, felicitări!", a spus Mario Scarzella, preşedintele World Archery Europe.

Întrebat dacă România ar putea organiza și alte competiţii importante, la nivel înalt, conducătorul federației europene a răspuns: "Nu ştiu, este posibil la anul. Nu ştiu în acest moment".

Obiectivul românilor este cucerirea unei medalii, deşi concurenţa este extrem de puternică. 1.000 de euro este premiul pentru primul loc, 600 de euro pentru poziţia a doua, în timp ce locul al treilea este recompensat cu 400 de euro.

"E o competiție destul de mare, având în vedere că participă 17 țări și faptul că printre concurenți se află campionul olimpic de la Beijing și echipa Rusiei, echipa Italiei, echipa Franței", spune și Viorel Hăbian, antrenorul României.

Concursul se desfășoară în ambele divizii Arc Olimpic şi Arc Compound, la masculin şi feminin seniori şi reprezintă ultimul turneu internațional major înaintea Cupei Mondiale de Tir cu Arcul din 6-11 Iunie, care va avea loc în Antalya.