• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Loredana Toma a câştigat trei medalii de aur – la stilul smuls, aruncat şi la total, la categoria 63 de kilograme, la Campionatul European de haltere de la Split, iar România a ajuns deja la 11 medalii cucerite la actuala ediţie.

Românca a ridicat 100 de kilograme la stilul smuls şi 126 la aruncat, iar totalul de 226 de kilograme a fost suficient pentru al treilea "aur" din Croaţia.

La doar 21 de ani, Loredana Toma, dublă campioană europeană de junioare, este la cea mai mare performanţă a carierei.

La rândul său, Florina Hulpan s-a clasat pe locul 4 la smuls (96 kilograme), la aruncat a fost pe locul 5 (117 kilograme), pentru un total de 213 kilograme (locul 4).

Anterior, la CE de la Split, România a mai câştigat opt medalii prin Monica Csengeri – aur (smuls), argint (aruncat şi total), Elena Andrieş - bronz (smuls şi total), la categoria 48 de kilograme, Ilie Ciotoiu – bronz (aruncat şi total), la categoria 56 de kilograme, şi Mădălina Molie – bronz (total), la categoria 58 de kilograme.

La Campionatul European, România este reprezentată de 13 sportivi, în competiţie urmând să mai intre Andreea Aanei (+90 de kilograme), respectiv Răzvan Martin (77), Dumitru Captari (77) şi Nicolae Onica (94 de kilograme).

Obiectivul delegaţiei "tricolore", depăşit deja, era de câştigare a şase medalii.

La ultima ediţie a Campionatului European, România a obţinut 15 medalii, cu patru mai mult decât s-au obţinut până acum la competiţia care se încheie pe 8 aprilie.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT


Halterofilul Ilie Ciotoiu a obţinut, duminică, două medalii de bronz la categoria 56 de kilograme, la stilul aruncat şi la total, la Campionatul European de la Split, din Croaţia, anunţă News.ro.

Ilie Ciotoiu s-a clasat pe locul 4 la smuls (111 kg), iar la stilul aruncat a reuşit 131 kg, cu care a obţinut medalia de bronz.

De asemenea, la total a avut 242 kg, cucerind a doua medalie de bronz, cea de aur revenindu-i italianului Mirco Scarantino (266 kg), iar cea de argint lui Iuri Dudoglo, din Republica Moldova, cu 261 kg.

Tot duminică, la feminin, categoria 48 kilograme, Monica Csengeri a câştigat medalia de aur la stilul smuls (85 kg), pe cea de argint la aruncat (94 kg) şi la total (179 kg).

La rândul său, Elena Andrieş a fost medaliată cu bronz la stilul smuls (75 kg) şi tot cu bronz la total (164 kg).

La Campionatul European din Croaţia, România este reprezentată de 13 sportivi, în competiţie urmând să mai intre Mădălina Molie (categoria 58 kilograme), Irina Lăcrămioara Lepşa (58 kg), Florina Hulpan (63 kg), Loredana Toma (63 kg), Andreea Aanei (+90 kg), respectiv Ionuţ Ilie (62 kg), Răzvan Martin (77 kg), Dumitru Captari (77 kg) şi Nicolae Onica (94 kg).

Obiectivul delegaţiei "tricolore" a fost câştigarea a şase medalii.

La ultima ediţie a Campionatului European, România a încheiat cu 15 medalii.

Foto: frhaltere.ro