• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Președintele american Donald Trump a semnat, săptămâna trecută, un ordin executiv prin care a suspendat programul de primire a refugiaţilor sirieni în SUA, dar a şi blocat pentru 3 luni emiterea de vize şi accesul în țară pentru cetăţenii a 7 state majoritar musulmane (Siria, Irak, Iran, Libia, Sudan, Somalia şi Yemen). În semn de protest, iranienii au interzis delegația SUA la o competiție internațională de lupte libere pe care o găzduiesc în această lună.

Refuzul vizelor pentru sportivii americani vine ca replică la tratamentul aplicat de SUA cetățenilor celor 7 state majoritar musulmane. Guvernul iranian a denunțat faptul că măsurile executivului american sunt "fără fundament" și "provocatoare". Turneul internațional se desfășoară în perioada 16-17 februarie, în provincia iraniană Kermanshah.

Federația americană de lupte (USA Wrestling) își exprimase anterior speranța că sportivii săi vor primi acordul autorităților iraniene pentru a putea lua parte la competiția respectivă, în ciuda controversatului decret al imigrației semnat de președintele Trump.

"Acest turneu continuă o lungă istorie de bunăvoință și cooperare între Statele Unite și Iran prin intermediul luptelor, ceea ce reprezintă un exemplu impresionant de diplomație între popoarele acestor națiuni grație sportului. Este o competiție internațională importantă și suntem nerăbdători să concurăm împotriva celor mai bun echipe de lupte din lume", afirmase directorul executiv al USA Wrestling, Rich Bender, într-un comunicat.

Reacția șefului statului american nu a întârziat să apară. Donald Trump a scris, pe contul personal de Twitter, un mesaj care pare un avertisment pentru statul condus de președintele Hassan Rouhani și de liderul suprem al Revoluției Islamice, Ali Khamenei.

"Iran se joacă cu focul - nu apreciază cât de 'binevoitor' a fost președintele Obama cu ei. Nu și eu!", a scris șeful statului american.