• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Comandantul CSA Steaua, Cristian Petrea, a anunţat că gruparea pe care o conduce intenţionează să construiască o sală polisportivă pentru echipele sale de handbal, baschet şi volei, cu o capacitate de până în 3.000 de locuri, în cadrul complexului Ghencea.

"Avem câteva proiecte de îmbunătăţirea infrastructurii sportive şi aici vorbesc despre Complexul Sportiv Ghencea. Ne dorim o sală polisportivă pentru echipele noastre de handbal, volei şi baschet. Iar în acest fel Complexul Sportiv Ghencea să redevină un hub sportiv de referinţă în Bucureşti.

Lucrăm la un proiect pentru această sală. Ideal ar fi pentru un club sportiv o sală de 2.800-3.000 de locuri. Pentru că dorim să folosim sala şi pentru participarea în cupele europene.

Bineînţeles, ne gândim şi la costuri. Dar spunem noi că o sală de până în 3.000 de locuri ar satisface nevoile Clubului Sportiv al Armatei Steaua. E mult prea devreme să vorbim despre fonduri şi de unde vor veni ele. Noi ne gândim să generăm acest proiect, avem susţinerea MApN, iar prin CNI (Compania Naţională de Investiţii, n. red.) putem spera să avem această sală nu mâine, dar în 2-3 ani să se materializeze", a spus Petrea, prezent, joi, la Conferinţa Naţională "Trecut, prezent şi viitor în sportul românesc", organizată de MTS.

În ceea ce priveşte modernizarea stadionului Steaua în perspectiva Euro 2020, Cristian Petrea a menţionat că lucrările vor fi demarate, probabil, în ianuarie sau februarie 2018.

"Suntem în grafic, CNI realizează acum studiul de fezabilitate pe baza opţiunii Ministerului Apărării Naţionale. Aşteptăm să primim studiul şi ulterior vom preda stadionul pentru modernizare. Cred că în ianuarie-februarie stadionul va fi predat Companiei Naţionale de Investiţii", a menţionat comandantul CSA Steaua.

Agerpres