• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Încă doi sportivi români au obținut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Este vorba de Ion Iulian Panait (lupte) și Ana Luiza Filiorianu (gimnastică ritmică). Astfel, până în prezent, delegația României totalizează 60 de sportivi pentru competiția din Brazilia.

Ion Iulian Panait a câştigat categoria 66 kg (greco-romane) la turneul preolimpic de la Ulan Bator (Mongolia) şi s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Panait, care l-a învins în finală pe finlandezul Tero Seppo Vaelimaeki, obţinuse biletul pentru Rio odată cu calificarea în ultimul act al categoriei. Legitimat la CS Dinamo, Panait (35 ani) a fost vicecampion european în 2008 şi 2010. Până în finală, el i-a învins pe norvegianul Pal Eirik Gundersen în optimi, pe suedezul Knut Zakarias Tallroth în sferturi şi pe lituanianul Edgaras Venckaitis în semifinale.

La cat. 59 kg (greco-romane), Virgil Munteanu a dispus în primul tur de canadianul Steven Masao Takahashi, dar a pierdut în optimi la sud-coreeanul Seunghak Kim, fiind învins şi în recalificări de bulgarul Ivo Serafimov Anghelov. La cat. 75 kg, Ilie Cojocari l-a învins în primul tur pe indianul Singh Harpreet, în optimi a trecut de finlandezul Henri Esko Vaelimaeki, în sferturi s-a impus în faţa mexicanului Juan Angel Escobar, dar a pierdut semifinala cu ungurul Peter Bacsi şi apoi meciul pentru bronz cu armeanul Arsen Julfalakian. La cat. 85 kg, Attila Geza Tamas a fost întrecut în calificări de germanul Ramsin Azizsir. Ionuţ Panait devine al treilea luptător român calificat la JO 2016, după Alina Vuc (cat. 48 kg) şi Alin Alexuc-Ciurariu (greco-romane, cat. 98 kg).

Ana Luiza Filiorianu s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, după ce a ocupat locul 7 în concursul preolimpic de gimnastică ritmică desfăşurat în metropola braziliană. Filiorianu, însoţită la acest concurs de antrenorul emerit al lotului olimpic de gimnastică ritmică Maria Gîrba, a totalizat 66,699 puncte, primele zece obţinând biletul pentru Jocurile din luna august.

Ana Luiza Filiorianu a primit 15,950 la cerc (a 16-a notă la acest obiect), 17,233 la minge (locul al treilea), 16,366 la măciuci (11) şi 17,150 panglică (3). Primul loc a fost ocupat de Melitina Staniuta (Belarus), cu 72,215 puncte, urmată de kazaha Sabina Aşirbaeva, cu 69,500 p, de austriaca Nicol Ruprecht, 67,466, etc. Filiorianu va participa şi la finala de 10 la individual compus.

AGERPRES