• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Iulian Teodosiu a obţinut un nou titlu de campion naţional la sabie individual, dupa ce în urmă cu două săptămâni obținea medalia de bronz la Campionatele Europene U23. Dinamovistul speră să urce pe podium şi la competiţiile internaţioale din această vară - Campionatele Europene si Mondiale.

Sunt într-o formă destul de bună, m-am antrenat bine, am încredere în mine. Să treacă perioada asta, abia aștept Europenele și Mondialele. Și băieții la fel, că avem de făcut acolo treaba bună”, a zis Iulian Teodosiu.

Locul 5 la Jocurile olimpice de la Rio, Tiberiu Dolniceanu a incheiat campionatul national pe locul 6.

Mă bucur că fiecare a tras și a vrut să ia medalie. Asta e concurența și e foarte bine pentru toți din lot, așa o să creștem”, a spus și Dolniceanu.

În prezent președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu nu a putut sta departe de fostii sai elevi.

Faptul că am venit și că încă sunt aproape de băieți, ăsta e un lucru important, au nevoie de acest sprijin. Faptul că Teodosiu a câștigat nu este o surpriză, el este în creștere, va face performanță de acum înainte”, a precizat acesta.

Campionatele Europene si Mondiale reprezintă principalele obiective pentru sabrerii romani.

Suntem cu gândul mai mult la Europene și la Mondiale. Cu gândul la o medalie la echipe, pentru că asta o să conteze pentru Tokyo și eu zic că avem șanse. Am câștigat ultimul concurs, avem șanse și putem bate pe oricine, așa că de ce să nu ne gândim la medalie”, a adăugat Dolniceanu.

Europenele sunt în îunie, la Tbilisi, iar Mondialele vor avea loc în iulie, la Leipzig.

sursă foto: frscrimă.ro