• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Kyren Wilson este marea surpriză a Campionatului Mondial de Snooker, care se desfăşoară în această perioadă în foaierul teatrului Crucible (Sheffield). Cel mai talentat jucător din toate timpurile, Ronnie O'Sullivan, a anticipat deja că englezul de 24 de ani va fi în viitor cel mai bun din lume.

Profesionist din 2010-2011, Wilson nu anunţa nimic special înainte de actualul sezon. Prezent o singură dată la Mondiale, când nu a trecut de primul tur, englezul poreclit "The Warrior" a avut o ascensiune fulminantă.

A câştigat Shanghai Masters, după o finală epică, decisă în joc decisiv cu Judd Trump, după ce în prealabil eliminase nume importante din circuit: Joe Perry, Michael Holt, Ding Junhui şi Mark Allen. Pe 55 în lume la acel moment, Wilson a devenit cel mai slab clasat jucător din ultimii 11 ani care să câştige un concurs pe puncte din circuitul profesionist.

Chiar şi aşa, puţini se gândeau că Wilson va putea să aibă o prestaţie excelentă la Crucible. El a gestionat extraordinar presiunea, impunându-se din nou în joc decisiv, 10-9, de data aceasta în faţa unui jucător care se simte excelent la Sheffield: Joe Perry.

La capătul disputei, Ronnie O'Sullivan s-a declarat entuziasmat de calităţile conaţionalului său şi a anticipat că va avea o carieră frumoasă în faţă. "Kyren Wilson va fi cel mai bun jucător din lume într-o zi, sunt sigur de asta", a spus "Racheta", înainte de meciul avut de Wilson cu Allen, în optimile competiţiei.

În sesiunea de dimineaţă a zilei de astăzi Wilson şi-a justificat pe deplin laudele, el distanţându-se la un neverosimil 7-0 în faţa lui Mark Allen şi fiind cu un picior în sferturi (7-1 după încheierea primei sesiuni).

Alan McManus (Scoţia), Mark Williams (Ţara Galilor, 13), Marco Fu (Hong Kong, 14) şi Mark Selby (Anglia, 2) s-au calificat deja între cei mai buni 8 la CM. Azi şi mâine se va definitiva tabloul complet, în urma următoarelor întâlniri:

Ricky Walden (9) - John Higgins (8)

Judd Trump (5) - Ding Junhui

Barry Hawkins (11) - Ronnie O'Sullivan (6)

Mark Allen (7) - Kyren Wilson 0-7