• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Laura Badea este noul preşedinte al Federaţiei Române de Scrime. Campioana olimpică de la Atlanta, din 1996, a câştigat alegerile pentru şefia Federaţiei, post rămas vacant după numirea fostului preşedinte, Mihai Covaliu, în fruntea COSR.

În cadrul Adunării Generale, Badea a primit 32 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Marius Florea, a obţinut 18 voturi, un vot fiind anulat.

Laura Badea a lucrat peste 12 ani la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Al doilea candidat din cei înscrişi în cursă, Marius Florea, a fost secretar general al Federaţiei de specialitate.

Ana Maria Brânză-Popescu şi Loredana Dinu au fost alese în Comitetul Executiv al Federaţiei, cu 43, respectiv 36 de voturi.

Covaliu şi ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, au fost prezenţi la Adunarea Generală.

"Sincer, nu am avut emoţii, până azi când a trebuit să vorbesc în faţa tuturor structurilor oficiale, a colegilor şi foştilor antrenori. A fost o victorie frumoasă într-o luptă corectă", a declarat Laura Badea după alegerea sa la conducerea scrimei româneşti. 

Întrebată dacă i-a folosit experienţa de la COSR, fosta campioană olimpică a spus: "Am lucrat acolo cu oameni minunaţi. M-am format ca om, este greu când un sportiv de performanţă termină cariera şi ajunge într-un birou. Trebuie să ştii să faci un referat, o notă de fundamentare, să elaborezi un proiect. A fost un atu că am lucrat la COSR". 

La final, noul preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă a vorbit de proiecte. "Îmi doresc o echipă puternică, să fim ca o familie. Vreau să măresc numărul centrelor olimpice pentru juniori pentru că de acolo pleacă marea performanţă. Voi colabora cu administraţiile locale, cu cluburile, voi încerca mereu să fiu aproape de oameni", a precizat Laura Badea. 

Laura Badea a câştigat medalia de aur la floretă individual şi cea de argint cu echipa României la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996 şi medalia de bronz la JO de la Barcelona, din 1992, tot cu echipa.

A mai obţinut două medalii cu aur la Campionatele Mondiale, de la Atena, din 1994, şi de la Haga, din 1995, cu echipa României, respectiv la individual.

În palmaresul Laurei Badea mai figurează patru titluri de campioană europeană. În prezent, este director al Academiei Olimpice Române.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT