• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

România găzduieşte în premieră un Campionat European de Şah feminin. La deschiderea competiţiei de la Constanţa a fost prezent legendarul Anatoly Karpov, care a dat și startul regalului de șah.

"Pentru turiștii de aici, aceasta va fi una dintre principalele atracții. În lumea șahului, cele mai active federații de șah sunt în Rusia și în România", a declarat Anatoly Karpov.

Karpov (65 de ani) și-a amintit și de meciurile de legendă cu marele său rival, Garry Kasparov.

"Toate meciurile s-au dus până la ultima partidă. Nu s-a mai întâmplat în istorie ca doi oameni să joace 144 de partide pentru titlul mondial. La un moment dat, am pierdut mai multe jocuri cu Kasparov decât cu soția", a mai spus marele maestru internațional de șah.

La Campionatul European Feminin de șah vor participa peste 100 de șahiste, iar principala favorită este Antoaneta Stefanova din Bulgaria. Cea mai bine clasată jucătoare dintre cele 10 sportive din România este Corina Peptan.

"E o competiție puternică. Eu mă bucur că joc acasă, mai ales că tot timpul erau în alte țări. primele 14 se califică la mondiale, sper sa reușesc și eu, acesta ar fi obiectivul personal", a spus Corina Peptan, de asemenea maestru internațional.

Karpov a fost campion mondial la șah între 1975-1985, și 1993-1999.

La competiție s-au înscris 117 sportive, din 27 de țări, dintre care nu mai puțin de 67 sunt mari maestre internaționale. Ediția cu numărul 17 a Campionatului European Feminin de Șah se va încheia pe 8 iunie.