• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Sportul românesc trece printr-o nouă situație inedită. Pe pista Stadionului Olimpic din Poiana Brașov a fost amplasat un gard, iar sportivii nu vor mai putea folosi o secțiune importantă din acea bază sportivă.

O retrocedare a terenului respectiv este cauza închiderii acelei porțiuni. Statul era vechiul proprietar, iar cel nou nu mai vrea să permită accesul în acel sector, astfel că directorul bazei sportive, pentru a evita o nouă polemică, a hotărât să instaleze un gard, potrivit Elisabetei Lipă, ministrul Tineretului şi Sportului.

Retrocedările aprobate de stat după anul 2000 au afectat, în prima fază, dezvoltarea bazei sportive, fiindcă nu s-a mai putut construi o pistă de bob-sanie. Acum, au de suferit și construcțiile deja existente.

Hotelul Sport și patinoarul au scăpat de problemele create de acest caz.

"Eu sunt şocată. Acum 3 ani, MTS a despăgubit, sunt revendicări pe nişte terenuri în Poiana Braşov, cu mai mulţi proprietari. A câştigat un proces, Ministerul a cumpărat trei sferturi din teren, iar ăsta a fost primul lot.

Apoi a continuat un alt proces, care are sentinţa definitivă şi irevocabilă pe turnanta asta, care acum e împrejmuită. Astăzi am avut discuţii cu proprietarul, trebuie să facem o comisie de evaluare, ca să dăm drumul la documente, să răscumpărăm şi parcela asta. Patinoarul nu are legătură, este doar stadionul, turnanta", a explicat Elisabeta Lipă, pentru Digi Sport.

În acelaşi timp, ministrul Tineretului şi Sportului a criticat "excesul de zel" al directorului bazei, care a luat decizia de a pune gardul respectiv fără ca cineva să-i fi cerut acest lucru.

"Nu am înţeles reacţia lui, de ce a trebuit să facă asta. Trebuie să despăgubim, în funcţie de preţul zonei, nu aşa, ai pus patru pietroaie şi ai blocat activitatea, fără să îţi ceară nimeni lucrul ăsta.

Din exces de zel, directorul bazei a pus el nişte pietroaie, dar asta mi se părea normal să o facă atunci când i-am trimis sentinţa definitivă şi irevocabilă, adică anul trecut.

Proprietarul are o sentinţă definitivă şi irevocabilă de punere în posesie, trebuie să îl punem în posesie. Vorbim de o instituţie a statului, nu poţi să baţi din palme şi l-ai despăgubit", a spus Lipă.

Stadion Poiana Brasov