• Cupa României, semifinale, tur: Astra - ACS Poli Timișoara e marți, de la ora 20:00, în direct pe Digi Sport 1
  • Tenis, WTA Stuttgart: Simona Halep - Barbora Strycova, miercuri, de la ora 17:00, în direct pe Digi Sport 2
 

România poate obţine 6-7 medalii la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice, crede preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache. Câştigător al medaliei de aur la Londra, în 2012, Alin Moldoveanu a ratat calificarea directă pentru Rio, dar speră să primească un wildcard din partea organizatorilor.

Până acum, România a calificat 55 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Rio. Alin Petrache este convins că numărul acestora va creşte.

Gimnastica, luptele, judo-ul, tenisul, canotajul, boxul sau scrima nu şi-au încheiat încă procesul de calificare. La ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, la Londra, România a deplasat 105 sportivi şi a cucerit 9 medalii.

"Aceste calificări se pot întâmpla chiar şi în ultima zi. Am avut, la JO de la Londra, un caz clar, când în ultima zi o fată de la atletism s-a calificat. A făcut baremul şi a mers alături de noi.

Cred că vom avea undeva la 70-80 de sportivi. Aşteptările COSR nu pot fi decât în funcţie de aşteptările federaţiilor naţionale, care au anunţat în jur de 6-7 medalii", a declarat Petrache.

Campion olimpic la Londra, Alin Moldoveanu a ratat calificarea directă la Jocurile Olimpice, dar speră la un wildcard. În 2004, la Atena, Iulian Raicea s-a aflat în aceeaşi situaţie.

"Am solicitat un wildcard, în principal având în vedere rezultatele lui Alin Moldoveanu, care a fost în acest ciclu olimpic de trei ori foarte aproape de calificare.

Săptămâna viitoare plecăm la o etapă de Cupa Mondială la Rio de Janeiro, concurs preolimpic. Noi ne considerăm încă în cărţi, încă în proces de calificare şi trebuie să participam la aceste competiţii", a explicat preşedintele Federaţiei Române de Tir, Sorin Babii.