• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

România a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori de la Trakai (Lituania), cu două medalii de aur, două de argint şi două de bronz.

Pe locul secund s-a clasat Marea Britanie, cu 2-1-1, Croaţia a completat podiumul, cu 2-0-0, iar Germania a fost a patra, cu 1-4-2 (cele mai multe medalii, 7).

"Felicitări echipajelor noastre, staff-ului tehnic şi mulţumiri tuturor celor care au făcut posibilă aceasta performanţă! Juniorii noştri continuă să crească zestrea de medalii pe care România le-a câştigat în acest an. Cu gândul la Campionatul Mondial de seniori, mă bucur că juniorii noştri sunt gata să preia cu demnitate şi rezultate mari responsabilităţile seniorilor", a declarat preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, citată de pagina de Facebook a federaţiei.

România a cucerit medalii în toate cele şase finale în care a fost prezentă duminică: medaliile de aur au fost obţinute de Adriana Ailincăi şi Maria Tivodariu în proba feminină de dublu rame şi de echipajul feminin de patru vâsle (Larisa Elena Roşu, Andreea Grăpinoiu, Simona Geanina Radiş, Tabita Maftei), cele de argint au fost câştigate la patru rame feminin (Ioana-Irina Acsinte, Elena-Cătălina Onciu, Geanina-Dumitriţa Juncănariu şi Alina-Maria Baleţchi) şi dublu rame masculin (Ştefan-Constantin Berariu şi Florin-Sorin Lehaci), iar bronzul a fost obţinut la patru rame fără cârmaci masculin (Dumitru-Alexandru Ciobîcă, Nicu-Iulian Chelaru, Cristian-Ionuţ Cojocaru, Ciprian Huc) şi la 8+1 feminin (Elena Dănuţ, Elena-Cosmina Ciritel, Monica-Georgiana Andron, Ioana-Mădălina Moroşan, Andreea Popa, Raluca-Georgiana Dinulescu, Maria-Magdalena Rusu, Vasilica-Alexandra Rusu, Victoria-Ştefania Petreanu).

La competiţie au fost înscrişi 742 sportivi din 59 de ţări, cu 258 de bărci.

La ediţia de anul trecut, de la Rotterdam, România a cucerit o singură medalie, de aur, la patru rame masculin, prin Ştefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari, Mihăiţă-Vasile Ţigănescu şi Constantin-Cristi Hîrgău.