• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

17 ore de zbor, 27 de ore pe drum! Atât a durat călătoria echipei naționale de padbol până în Uruguay. Un drum făcut din pasiune, așa cum s-a născut și acest sport în urmă cu câțiva ani. După o zi de odihnă și o întâlnire care i-a făcut să simtă că sunt la "capătul lumii", jucătorii români au intrat în marea competiție.

Echipa fetelor a jucat în deschidere, fiind prima care a făcut cunoștință cu padbolul la el acasă. După un meci dificil cu echipa țării organizatoare, Anemaria Gherghel și Florina Chiar au câștigat cu 2-1 ( 2-6, 6-4, 6-2). A urmat un alt motiv de mândrie: România- Spania la feminin a fost a treia victorie din această primă zi de competiție. Meciul a fost mult mai greu decât o arată scorul, 2-0, pentru echipa României.

Următorul meci, de această dată la masculin, a reeditat practic victoria de anul trecut. Robert Gherghisan, unul dintre componenții echipei din 2015, i-a avut alături anul acesta pe Ionuț Balaban, în primul set, și pe Ilinca Nicușor, în următoarele două. Meciul contra Braziliei s-a terminat cu scorul de 2-1 ( 2-6, 6-3, 7-5). A urmat apoi înfrângerea cu Uruguay, într-un meci în care reprezentativa sud-americană a făcut spectacol.

Pentru naționalele României urmează și alte meciuri dificile, cu "greii" padbolului internațional, cum ar fi campionii mondiali din 2014 sau câștigătorii Cupei Intercontinentale din 2015, precum și echipele Franței, Mexicului și Argentinei.