• Tenis: WTA Wuhan (Digi Sport 2, 24 - 30 septembrie)
  • Liga 1: Botoșani-Viitorul (ora 18:00) și Astra-CFR Cluj (ora 20:30) se joacă luni, 25 septembrie, pe Digi Sport 1

Surpriză în finala European Masters de la Bucureşti: Ronnie O`Sullivan, cel mai iubit jucător din istoria snooker-ului, a fost învins în frame decisiv de compatriotul său, Judd Trump (8-9).

Cel poreclit "Racheta" a condus ostilităţile în prima parte a ultimului act şi a fost în avantaj (3-1, 4-2, 5-3), moment în care a început revirimentul pentru "The Ace", care şi-a adjudecat următoarele 3 frame-uri. A venit rândul lui Ronnie (40 de ani) să câştige 3 frame-uri la rând.

Trump, cel care şi-a trecut în cont 3 break-uri de peste 100 de puncte (105, 109, 120), faţă de Ronnie care nu a reuşit niciunul, a fost cel care a avut ultimul cuvânt: a trimis finala în decisiv, acolo unde, ajutat de un break de 74 de puncte, jucat în mare parte cu bila albastră, s-a impus şi a câştigat European Masters.

Aceasta a fost a 18-a întâlnire directă între cei doi magicieni, fiecare trecându-şi în cont câte 9 victorii.

"A fost un meci greu astăzi. Probabil că trebuia să mă învingă, dar am jucat bine. Comparativ cu celelalte turnee azi a fost multă presiune", a spus campionul de 27 de ani, care a câştigat astfel al şaselea titlu important al carierei.

"A meritat să câștige Trump, deși la început a avut ceva ghinion. Voi veni mai des în România. Iubesc această țară", a reacţionat Ronnie O'Sullivan.

Învingătorul de la European Masters a fost recompensat cu un cec în valoare de 75.000 de euro, în timp ce finalistul se mulţumeşte doar cu 35.000 de euro.