• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor: Dimitrov - Goffin (20:00, Digi Sport 2)

Ronnie O'Sullivan, cvintuplul campion mondial, a fost eliminat din sferturile de finală ale Campionatului Mondial de finalistul de anul trecut, Ding Junhui (China), scor 10-13.

Sesiunea finală a plecat de la scorul de 10-6 în favoarea sportivului asiatic, însă "Racheta" a făcut două break-uri impresionante (97 şi 146), pentru a câştiga trei din primele patru frame-uri şi a relansa partida. Finalul i-a aparţinut însă lui Ding, care cu un break de 117 a închis în cele din urmă partida. Chinezul de 30 de ani a reuşit astfel prima sa victorie împotriva lui Ronnie într-o competiţie pe puncte, din 2006.

În semifinalele competiţiei, Ding îl va întâlni pe Mark Selby, într-o reeditare a finalei de anul trecut. "The Jester from Leicester" pare în acest moment cel mai în formă jucător de la Crucible, el trecând în sferturi de Marco Fu, cu un scor impresionant, 13-3. În cealaltă semifinală vor da piept John Higgins (13-6 cu Kyren Wilson, în sferturi) şi învingătorul partidei Barry Hawkings - Stephen Maguire.

15 break-uri de peste 100 de puncte a reuşit Ding la ediţia din 2016 a Campionatului Mondial, apropiindu-se la un singur break de recordul absolut stabilit la un CM (Stephen Hendry reuşise 17 în 2002).

Revenind la Ronnie, acesta a jucat o dată bila roz în break-ul său de 146, iar mulţi s-au gândit că aceasta e o nouă formă de protest a "Rachetei" împotriva premiilor mici care se acordă pentru breakul maxim (147). La conferinţa de presă de după meci, originarul din Essex a ţinut să precizeze că pur şi simplu a pierdut poziţia bilei albe, dorindu-şi al 14-lea break maxim al carierei (de departe record absolut).

"A fost un meci extrem de bun, cu multe emoţii. Ding e un băiat special, un om incredibil. Nu are un oscior rău în corpul său şi a meritat victoria. Îl felicit", a spus, plin de fair-play, la final, Ronnie.

sursă foto: theguardian.com