• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

România s-a întors cu trei medalii de aur şi una de argint de la Europenele de canotaj din Cehia, de la Racice, iar antrenorul lotului feminin, cel care a adus toate medaliile de aur, este impresionat.

"Este mai mult decât ne așteptam, este adevărat. La patru fără cârmaci nu mă așteptam să câștige, pentru că doar anul trecut au terminat junioratul. Au avut în față sportive mult mai titrate și chiar medaliate la Olimpiadă, dar au reușit. La proba de 8+1 ne așteptam să câștigăm, dar acolo oricând pot apărea surprize. S-a văzut de altfel că rusoaicele au apărut iar pe piață și eram curios să văd care e valoarea lor după ce au încheiat cu procedeele neortodoxe (n.r. — dopajul). Dorința mea era ca echipajul de categorie ușoară să fie la medalie, dar adversarele au avut echipaje puternice", a spus Mircea Roman.

Antrenorul se aşteaptă la un concurs mai dificil la Mondialele din SUA (24 septembrie — 1 octombrie).

"La Mondiale va fi o luptă, nu sunt euforic după rezultatele acestea. Știu ce ne așteaptă la Mondiale și sperăm să intrăm tot pe aici, pe la Salonul Oficial", a glumit Mircea Roman.

"Nu aș putea să descriu surpriza pe care mi-au făcut-o acești copii. Le cunoșteam timpii, le cunoșteam pregătirea, dar întotdeauna pot apărea situații neprevăzute. Sunt mândră de rezultatele lor, de comportamentul și de dedicarea lor la aceste Campionate Europene. Sunt sigură că de acum încolo rezultatele sportivilor noștri vor arăta din ce în ce mai bine. A fost o ediție a Campionatelor Europene foarte grea, nu s-a diferențiat cu nimic față de precedentele. Eu mă așteptam ca la început de ciclu olimpic să se fi retras mai multe nume sonore din canotajul european, dar nu s-a întâmplat. Așa că sportivii noștri s-au luptat cot la cot cu mulți campioni olimpici, medaliați cu argint și bronz la Rio. Din 39 de sportivi români, 17 sunt campioni și vicecampioni europeni. În plus, România este singura țară care are două duble campioane europene, Laura Oprea și Mădălina Bereș", a declarat şi preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

Delegația României a fost primită, la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, de Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, precum și de președinții cluburilor CS Dinamo și CSA Steaua, Monica Iagăr, respectiv Cristian Petrea.

România a ocupat locul 2 în clasamentul pe națiuni de la Europene, cu trei medalii de aur şi una de argint.

Aurul a fost cucerit la patru rame feminin (Cristina Popescu, Alina Elena Pop, Beatrice Parfenie și Georgiana Parașcanu), dublu rame feminin (Mădălina Bereș și Laura Oprea) și la 8+1 feminin (Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Iuliana Popa, Adelina Boguș, Laura Oprea, Daniela Druncea), iar argintul a fost câștigat de echipajul masculin de patru rame, format din Cristian Ivașcu, Vlad Dragoș Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă.

România a aliniat la Campionatele Europene cel mai numeros lot din ultimii 12 ani, zece echipaje, compuse din 39 de sportivi. La ediția de anul trecut, România a obținut o singură medalie, de bronz.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT