• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Simona Gherman şi Ana Maria Popescu au revenit în ţară cu medaliile de la Campionatele Europene de scrimă. Cele două au fost adversare în finala întrecerii individuale de spadă de la Torun (Polonia).

Spadasinele au fost aşteptate cu flori la aeroport, după performanţele pe care le-au reuşit la Europene de la Torun - o medalie de aur şi una de argint la individual şi un bronz în proba pe echipe.

Simona Gherman a prezentat medalia de aur câştigată în finala cu Ana Maria Popescu. Sportiva de 31 de ani a repetat rezultatul din 2012, când, în ultimul act al întrecerii continentale, a învins-o pe Anca Măroiu.

"Sunt fericită pentru medalia asta, nu este prima oară când e o finală românească la Campionatele Europene, dar te bucură, eşti cumva relaxat, pentru că România are în sac un aur şi un argint. Şi am luat şi a treia medalie, ca să facem tot setul", a declarat Simona Gherman.

"Exista precedent şi probabil că mulţi ar fi spus că exista această posibilitate. Nu ştiu cât am fi crezut noi două în acest lucru.

Obiectiv îndeplinit la Campionatul European. Din câte ţin eu minte, am plecat cu obiectiv două medalii. Acesta s-a rezolvat, trecem la următorul obiectiv", a completat Ana Maria Popescu.

Echipa feminină de spadă a obţinut medalia de bronz în Polonia, la fel ca şi echipa masculină de sabie.