• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Componenţii ştafetei de 4x100 de metri liber sunt extrem de optimişti în privinţa calificării la Jocurile Olimpice. Sâmbătă, echipa României va încerca să îşi îmbunătăţească timpul obţinut la Campionatele Europene, pentru a fi sigură de prezenţa la Rio de Janeiro.

Calificarea ştafetei de 4x100 de metri liber la Jocurile Olimpice este principalul obiectiv al Federaţiei de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Echipa României se află deja între primele 16 din lume, dar speră să îşi îmbunătăţească timpul, pentru a fi sigură de prezenţa la Rio. Proba va avea loc sâmbătă, la Bazinul Olimpic "Tolea Grinţescu" din Ştefan cel Mare.

"Eu zic că ştafeta a ajuns deja la Rio, nu se pune problema, eu aşa zic. Eu sper că suntem sută la sută acolo", a declarat Norbert Trandafir.

"Şansele sunt reale şi se poate să îmbunătăţim timpul pe care l-am realizat săptămâna trecută şi putem fi siguri de o calificare", a completat Robert Glinţă.

"În momentul de faţă, ştafeta este 80 la sută calificată", crede Marius Radu.

O evoluţie foarte bună în cea de-a doua zi a Campionatelor Internaţionale de Înot ale României a avut şi Ana Iulia Dascăl. Sportiva născută în 2002 a fost cea mai rapidă în proba de 100 de metri liber, în care deţine acum recordul naţional.

"M-a motivat foarte tare cursa aceasta şi mă menajez în continuare pentru cursele următoare, să fie şi mai bine. Sper să realizez şi baremul pentru Rio la proba de 200 de metri mixt, mai ales, şi, cine ştie?, şi la 200 de metri liber", a spus Ana Dascăl.

Campionatele Internaţionale de Înot ale României se desfăşoară până pe 29 mai.