• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Preşedintele Ligii Naţionale de Fotbal American (NFL), Roger Goodell, a semnat un nou contract pe cinci ani care i-ar putea aduce până la 200 de milioane de dolari, a anunţat, miercuri, presa americană, citată de AFP.

Goodell, care ocupă postul de "comisar" din 2006, va încasa un salariu garantat de 4 milioane de dolari, la care se adaugă primele şi bonusurile, dacă NFL îşi va atinge obiectivele financiare sub conducerea sa.

"Prelungirea contractului este total conformă cu chestiunea compensaţiilor salariale din sectorul sportului profesionist şi serveşte cele mai bune interese ale proprietarilor", a explicat Arthur Blank, preşedintele comitetului de remunerare şi proprietarul clubului Atlanta Falcons într-o scrisoare trimisă tuturor proprietarilor de echipe din NFL şi dată publicităţii de cotidianul New York Times.

Noul contract va intra în vigoare în martie 2019.

Conform postului de televiziune ESPN, Goodell a primit 212,5 milioane dolari reprezentând salarii şi prime de la numirea sa în 2006, dintre care 32 milioane în 2015, ultimul an în care NFL trebuia să-şi facă publică remuneraţia.

Goodell, în vârstă de 58 de ani, a fost totuşi criticat de anumiţi proprietari de echipe din NFL şi de către preşedintele american Donald Trump pentru proasta gestionare a afacerii Colin Kaepernick, fostul jucător-vedetă al echipei San Francisco 49ers, iniţiatorul unei mişcări de protest faţă de imnul SUA în 2016.

NFL este liga profesionistă cea mai prosperă din Statele Unite, cu o cifră de afaceri de peste 14 miliarde dolari estimată pentru 2017, faţă de 6 miliarde în 2010.

Agerpres

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT