• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Au mai rămas 14 zile până când vom afla numele noului preşedinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Marți, Mihai Covaliu a fost invitat în studioul Digi FM. Fostul scrimer are un singur oponent - doar Gabriela Szabo şi-a mai depus candidatura.

"Nu este nicio bătălie, chiar asta am discutat cu Gabi, este o competiție în care sunt doi campioni olimpici. Oamenii au posibilitatea să aleagă între cei doi oameni, să analizeze ce au făcut cei doi oameni și eu sunt convins că și dacă voi ieși eu, și dacă va ieși Gabriela, sportul va avea de câștigat", a declarat Mihai Covaliu, preşedintele Federației Române de Scrimă.

Covaliu este preşedintele singurei federaţii din România medaliate cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio. Pentru a nu se repeta contraperformanța din acest an, braşoveanul vine cu măsuri speciale. Covaliu propune crearea unui grup compact de sportivi, care să se antreneze exclusiv pentru urcarea pe podium la ediţia din 2020.

"Am și un proiect foarte interesant, se cheamă proiectul samurai pentru Tokyo 2020 în care doresc împreună cu echipa pe care o am, să ne concentrăm atenția pe un grup de 10 samurai pe care să-i pregătim ca pe niște samurai și la Tokyo acești 10 sportivi să țină România în primele 20 de națiuni ale lumii", a mai spus candidatul la președinția COSR.

În cariera de sportiv, Covaliu a cucerit aurul olimpic în 2000 şi medalia de bronz la Beijing, în 2008.