• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

"De la altar...la cea mai înaltă poziţie de pe podium. Joao Monteiro şi soţia sa, românca Daniela Dodean, au dus minunata relaţie din viaţa privată şi la masa de tenis, reuşind să obţină aurul la dublu mixt la CE de tenis de masă", scrie cotidianul portughez Record, citat de News.ro, într-un articol dedicat celor doi campioni europeni.

Ziua de vineri a soţilor Monteiro a început cu un succes în faţa perechii române Ionescu/Szocs, scor 3-0, şi s-a încheiat cu finala emoţionantă câştigată cu 3-2 împotriva suedezilor Mattias Karlsson şi Matilda Ekholm.

Publicaţia portugheză subliniază că, deşi a fost condus cu 2-0, cuplul româno-portughez nu a renunţat în niciun moment, reuşind să se impună într-un ultim set dramatic.

Joao Monteiro a declarat după meci că dedică acest titlu fiicei lor, Lara: "Este minunat să fiu din nou campion european. Fetiţa noastră s-a născut în urmă cu un an şi jumătate şi îi dedicăm acest titlu, pentru că nu am putut fi alături de ea".

Pentru Joao Monteiro acesta este al treilea titlu european din carieră, după cel cu echipa Portugaliei în 2014 şi cel de anul trecut, obţinut la dublu masculin cu austriacul Stefan Fegerl.

Dana Dodean are şi ea în palmares două titluri europene, în 2009 şi 2012.

Joao Monteiro, în vârstă de 33 de ani, şi Daniela Dodean, în vârstă de 28 de ani, s-au căsătorit în 2013, iar în aprilie 2015 s-a născut fetiţa lor, Lara Melissa.