• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Mihai Covaliu se mută de pe planşă la birou. Noul preşedinte al COSR nu va mai antrena lotul masculin de sabie. "Îmi va lipsi scrima", a spus campionul olimpic de la Sydney.

Mihai Covaliu renunţă la scrimă după 30 de ani. Noul şef al COSR va demisiona atât din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă, pe care o ocupă din 2013, cât şi din cea de antrenor al lotului olimpic masculin de sabie.

"Băieţii de la lotul de sabie sunt la Poiana Braşov, în cantonament. Când au auzit că am câştigat s-au bucurat, apoi s-au întristat. Îmi va lipsi sala de scrimă, absolut. Scrima este ceea ce sunt acum", a declarat Covaliu, pentru Digi Sport.

Campionul olimpic din 2000 va face echipă cu preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec. Medaliata cu aur la JO de la Atena, din 2004, a fost aleasă vicepreşedinte al forului olimpic, cu 151 de voturi.

"A contat faptul că am făcut parte din echipa lui Mihai, dar şi rezultatele pe care le-am avut la conducerea federaţiei pe care fiecare dintre noi o conduce.

Obiectivele sunt acelea de a reuşi împreună şi cred foarte mult în această echipă pe care am format-o şi cu care plecăm la drum", a precizat Potec, la emisiunea "Campionii Digi Sport".

Mihai Covaliu va avea un mandat de patru ani la conducerea COSR.