• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Jamaicanul Asafa Powell a declarat miercuri, înaintea reuniunii de la Lausanne din cadrul circuitului atletic Diamond League, că americanul Justin Gatlin, cel mai rapid sprinter din lume în ultimii doi ani, "poate fi bătut".

"Nu ştiu de ce el (Gatlin - n.r.) crede că este imbatabil, pentru că poate fi bătut", a spus Powell în conferinţa de presă de miercuri, înaintea probei de 100 m, în care îi va avea ca principali adversari pe Gatlin şi pe Tyson Gay.

Gatlin (33 ani) este neînvins din august 2013, în 25 de curse, şi a reuşit în acest sezon cea mai bună performanţă mondială pe 100 m (9.74, pe 15 mai la Doha) şi pe 200 m (19.57, pe 28 iunie la Eugene).

Americanul cu trecut tulbure este cel care poate pune capăt dominaţiei jamaicanului Usain Bolt, care ar fi trebuit să dispute proba de 200 m la Paris şi la Lausanne, însă a declarat forfait din cauza unei probleme la piciorul stâng.

"Oricine poate fi bătut, inclusiv Gatlin, a spus la rândul său americanul Tyson Gay. Însă pentru a-i bate pe cei mai buni sprinteri din lume trebuie să dai maximum".

Înaintea Campionatelor Mondiale de la sfârşitul lunii august de la Beijing, această cursă de 100 m de la Lausanne "va fi cu siguranţă cea mai puternică din acest sezon", a adăugat Powell, fost deţinător al recordului mondial al distanţei, cu 9.74. "Este cu siguranţă cea mai importantă cursă din sezonul meu".

"Noi ne vom reîntâlni la Campionatele Mondiale sau la Jocurile Olimpice, însă este un lucru foarte bun să ne înfruntăm în sezonul regulat. Asta permite reglarea anumitor detalii", a precizat jamaicanul.

În ceea ce priveşte performanţele cronometrice, "nu mi-am fixat o limită pentru acest sezon. Voi face totul pas cu pas, voi creşte în putere", a adăugat Powell, care a câştigat sâmbătă reuniunea de la Paris-Saint-Denis în 9.81. El l-a devansat pe francezul Jimmy Vicaut, care a egalat cu această ocazie recordul Europei (9.86).

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport