• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

ÎN DIRECT la Digi Sport, Asafa Powell a câştigat cursa regină din cadrul meetingului de la Paris, etapă a Diamond League! Surpriza a venit din partea francezului Jimmy Vicaut, care a egalat recordul european în proba de 100 de metri.

În absenţa lui Usain Bolt, care a declarat forfait din cauza unei accidentări la picior, Asafa Powel a câştigat cursa de 100 de metri de la Paris, în cea de-a 8-a etapă a Diamond League. 9 secunde şi 81 de sutimi a scos jamaicanul, dar surpriza a fost furnizată de Jimmy Vicaut.

Clasat pe 2, cu 5 sutimi în urma lui Powell, Vicaut a stabilit un nou record al Franței pe această distanță și a egalat cea mai bună performanță europeană, deținută de portughezul Francis Obikwelu, din 2004.

La feminin, dubla campioană olimpică Shelly-Ann Fraser Pryce și-a confirmat statutul de favorită și a terminat prima cursă de 100 de metri în 10 secunde și 74 de sutimi.

Au existat însă și dezamăgiri pe Stade de France. Medaliat cu aur la JO de la Londra, Aries Merritt a fost doar al 8-lea în proba de 110m garduri, câștigată de Orlando Ortega. Nici Renaud Lavillenie, campionul olimpic en-titre, nu a reușit un concurs bun în fața fanilor săi. Francezul s-a clasat al 5-lea la săritura cu prăjina.

Următoarea etapă a Diamond League este programată la Lausanne, joi, 9 iulie, iar ea va fi în direct la Digi Sport 3, de la ora 21:00.