• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

România aleargă după medalii la Jocurile Olimpice din 2016. Victoriile obţinute la Campionatul European ne dau speranţe şi pentru turneul din Rio, de unde Marian Oprea şi Florentina Marincu promit să nu se întoarcă cu mâna goală.

Pentru medaliile de bronz obținute la întrecerea continentală, cei doi au fost premiați de către Federația Română de Atletism cu câte 5.000 de euro.

A fost premiată și triplusaltista Cristina Bujin, pentru locul 6 obținut la Praga, cu 2.000 de euro.

"Cu nici 3 săptămâni înainte înclinam mai mult spre evitarea concursului, decât spre participare. Eu nu am avut un plan foarte mare pentru acest European în sensul pregătirii pentru Jocurile Olimpice și, oricum ar fi, planul e destul de bine stabilit. Aaceastă medalie nu poate decât să ne stabilizeze din toate punctele de vedere și ne ajută să ne continuăm pregătirea de la un nivel mai bun.", a declarat Marian Oprea.

17 sportivi ne-au reprezentat la europene. De departe, supriza delegaţiei a fost Florentina Marincu. Atleta de numai 18 ani a doborât două recorduri europene de junioare şi a cucerit medalia de bronz la săritura în lungime. La aceeași probă, Alina Rotaru a ieșit pe locul 4.

"Sigur că mă gândesc la Jocurile Olimpice. Nici nu se pune problema să nu merg. La medalie nu mă gândesc de acum. Să vedem cum o să fie sezonul de vară, dar să fie rezultatul foarte bun. Asta contează.", a declarat Florentina Marincu, în exclusivitate pentru Digi Sport.