• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Usain Bolt a avut parte de un eşec surprinzător în finala probei de 100 de metri de la Mondialul de atletism de la Londra, însă nu crede că supremaţia sa în probă regină a atletismului poate fi contestată de noul campion al lumii, americanul Justin Gatlin.

"Am demonstrat că sunt unul dintre cei mai mari atleţi din istorie. Nu cred că schimbă ceva ce s-a întâmplat acum. Mi-am făcut treaba ca atlet şi nu pot fi prea dezamăgit pentru că am dat totul. E greu să fii trist după toată energia pe care mi-a dat-o publicul, care a fost de partea mea", a declarat jamaicanul Bolt.

Atletul în vârstă de 30 de ani are în palmares opt titluri olimpice, la 100, 200 şi ştafeta de 4 X 100 de metri, şi 11 titluri mondiale.

Bolt e deţinătorul recordului mondial în proba de 100 de metri, 9,58 secunde, dar şi al celui la 200 de metri, 19,19 secunde.

Supranumit "Fulgerul", Usain Bolt şi-a anunţat retragerea din atletism după Mondialul de la Londra, programat între 4 şi 13 august, astfel că ultima sa cursă din carieră va fi finala probei de ştafetă 4 X 100 de metri, programată sâmbăta viitoare.

Usain Bolt îl apără pe noul campion mondial, Justin Gatlin, fluierat de cei 56 000 de spectatori de pe London Stadium din cauza celor două suspendări pentru dopaj primite în carieră.

"Le-am transmis să îl felicite pentru că şi-a ispăşit pedeapsa. În această seară a fost mai bun", a fost Bolt, iar Gatlin i-a întors complimentele celui în faţa căruia a făcut şi o plecăciune după cursă: "M-a felicitat şi mi-a spus că nu merit aceste fluierături".

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT