• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Atletul Usain Bolt vrea sancţiuni mult mai dure pentru sportivii depistaţi dopaţi. În vârstă de 30 de ani, jamaicanul este de părere că trebuie purtat un dialog cu sportivii, din care aceștia să înțeleagă consecințele dopajului.

''Eu mereu am zis că este nevoie de sancţiuni mai dure: o singură şansă. Trebuie să vorbeşti cu oamenii şi să-i faci să înţeleagă: ascultă, vei fi prins şi nu vei mai avea încă o şansă'', a spus atletul înainte de premiera filmului ''I Am Bolt'', de la Londra.

În luna august, aruncătorul german de disc Robert Harting, cunoscut pentru remarcile sale, i-a reproşat lui Bolt că nu se implică suficient în campania antidopaj, conform unui interviu publicat în revista Sport Bild, citat de AFP.

VEZI AICI PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT 

Pe Bolt ar trebui să-l întrebăm "de ce nu se angajează în niciun mod în tematica dopajului", a declarat Harting.

"El este sportivul cel mai cunoscut din lume, iar din această calitate a sa ar trebui să se angajeze în dezbaterea în curs şi să lupte pentru un sport curat, cu atât mai mult cu cât numeroşi sprinteri au fost depistaţi pozitiv, iar el însuşi este pus sub semnul întrebării. Dar când îl vezi atât de tăcut, asta îţi dă de gândit", a adăugat Harting.

Atletismul mondial a fost în centrul unui scandal de dopaj istoric, care a dus până la excluderea atleţilor ruşi de către IAAF de la JO de la Rio de Janeiro.

Agerpres