• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Usain Bolt a rămas fără una dintre cele nouă medalii olimpice de aur câștigate, după ce unul dintre componenții ștafetei Jamaicăi, campioană la Beijing, în 2008, Nesta Carter, a fost depistat pozitiv.

Alergătorul jamaican de 31 de ani a fost prins dopat cu un stimulent (metilhexanamină), anul trecut, iar acum, Comitetul Internațional Olimpic a confirmat descalificarea Jamaicăi.

Nesta Carter a recunoscut că este vinovat de încălcarea regulamentelor antidoping în timpul Jocurilor de la Beijing din 2008 (...) El este descalificat din ştafeta de 4x100 m (...) Echipa jamaicană este descalificată (...) Medaliile corespunzătoare (...) şi diplomele sunt anulate şi trebuie restituite”, scrie instanţa olimpică în comunicatul său, conform AGERPRES.

Metilhexanamina era pe lista substanțelor interzise din 2004.

Astfel de lucruri se întâmplă în viață, așa că, atunci când se va confirma, dacă va trebui să dau înapoi medalia mea de aur, o voi returna, nu este o problemă pentru mine”, a comentat Usain Bolt, în luna iunie, atunci când Carter fusese depistat pozitiv.

Usain Bolt a reușit ”tripla” la ultimele trei ediții ale Jocurilor Olimpice, Beijing 2008, Londra 2012 și Rio 2016, după ce a luat aurul în probele de 100 m, 200 m și ștafeta de 4x100 m. Acum, el va rămâne fără titlul olimpic câștigat în China, cu echipa.

Din ștafeta Jamaicăi care a și stabilit la Beijing un nou record mondial în acel moment, au făcut parte, pe lângă Usain Bolt și Nesta Carter, Asafa Powell și Michael Frater.

Carter a făcut parte din echipa Jamaicăi campioană olimpică la Jocurile de la Londra, alături de Bolt, Michael Frater și Yohan Blake.

În urma descalificării Jamaicăi, titlul olimpic de la Beijing îi va reveni ștafetei din Trinidad & Tobago, care a fost reprezentată în urmă cu nouă ani de Richard Thompson, Emmanuel Callender, Keston Bledman și Marc Burns.