• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Agenţia Mondială Antidoping (AMA) a anunţat, marţi, suspendarea cu efect imediat a acreditării laboratorului antidoping de la Moscova. Este prima consecinţă a recomandărilor prezentate luni de o comisie de anchetă independentă, în cadrul scandalului de dopaj şi corupţie din Rusia.

"Suspendarea, cu efect imediat, interzice centrului antidoping de la Moscova să mai aibă activităţi legate de Agenţia Mondială Antidoping, incluzând analize de eşantioane de urină şi sânge.

Centrul antidoping de la Moscova are la dispoziţie 21 de zile pentru a face apel împotriva acestei decizii în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv", se arată într-un comunicat al AMA.

"Un comitet disciplinar va fi constituit rapid în vederea rezolvării dosarului. În acest timp, toate eşantioanele păstrate la centrul antidoping de la Moscova vor fi transportate într-un mod securizat şi prompt spre un alt laborator acreditat de AMA", mai scrie în comunicat.

Eşantioanele vor fi sigilate, pentru asigurarea conservării.

Luni, un raport al unei comisii de anchetă independente mandate de AMA, a stupefiat lumea sportului prin dezvăluirea unui vast sistem de corupţie acoperind cazuri de dopaj în atletismul rus.

În urma acestui raport, mai multe voci au cerut suspendarea Rusiei din toate competiţiile internaţionale de atletism.

Consecinţele acestui scandal ar putea antrena interzicerea participării atleţilor ruşi la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016.

Sursa: Agerpres