• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Constantina Diţă e gata să renunţe la viaţa din SUA, unde s-a stabilit în urmă cu aproape 20 de ani. Campioana olimpică la maraton din 2008 a decis să candideze la preşedinţia Federaţiei Române de Atletism şi speră să obţină succesul care s-o readucă în ţară.

"Aşa cum am simţit în 2008 că va fi un an cu aur olimpic, simt acum că este momentul să transform pasiunea şi dedicarea mea în lucruri bune pentru atletismul românesc.

Am decis să candidez la preşedinţia Federaţiei Române de Atletism pentru că îmi doresc să creştem şi să descoperim noi campioni pentru România. La fel ca într-un maraton, cu strategia potrivită poţi obţine rezultatele pe care le doreşti şi sunt sigură că experienţa mea de sportiv va fi un plus pentru a aduce din nou România în lupta pentru medalii la Jocurile Olimpice din 2020 şi 2024. 

Am luptat întotdeauna pentru aur, în orice cursă, şi mă voi implica cu aceeaşi motivaţie, energie şi pasiune în toate proiectele care vor ajuta la dezvoltarea atletismului în România. 

Am decis să renunţ la tot ceea ce am construit în Statele Unite pentru a mă întoarce acasă şi a pune umărul la dezvoltarea sportului pentru care eu am făcut cele mai mari sacrificii şi care mi-a adus cele mai mari satisfacţii. Atunci când vrei să te implici, să schimbi, să îmbunătăţeşti lucrurile nu o poţi face de pe margine. Trebuie să fii permanent în mijlocul acţiunii şi asta am decis să fac în continuare", a fost mesajul postat de Diţă (47 de ani) pe contul său de pe o reţea de socializare.

Noul şef al FRA va fi ales pe 21 aprilie, la Bucureşti. Şase persoane s-au înscris pentru cea mai înaltă funcţie din Federaţie, ocupată în ultimii patru ani de Sandu Ion, care nu candidează însă pentru un nou mandat.

Contracandidaţii Constantinei Diţă sunt Monica Iagăr (dublă campioană europeană, indoor şi outdoor, la săritura în înălţime), Traian Badea, Florin Florea, Constantin Cristinel Iacoban şi Constantin Gabriel Obreja.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT