• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (luni, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (luni, 20:45, Digi Sport 1)

Campioana olimpică la maraton, Constantina Diță, e gata din nou de start. Diță va alerga la ediția inaugurală a cursei Bucharest International 10K, pe care o organizează duminică în zona Parcului Herăstrău.

Constantina Diță organizează în premieră o cursă de stradă la București! Campioana olimpică în proba de maraton la Beijing, în 2008, va lua și ea startul în cadrul cursei de 10 km, care speră să devină una de tradiție. Bucharest International 10K va avea loc mâine dimineață, în zona Pieței Charles de Gaulle-Arcul de Triumf, iar la start vor fi peste 400 de alergători.

”Am luat medalia de aur pentru România și vreau să mai fac ceva pentru România, nu numai medalia. Eram în țară anul trecut în octombrie, mi-a venit această idee și iată că s-a și pus în aplicare, sperăm să avem o competiție de nivel internațional, ne dorim acest lucru”, a declarat Constantina Diță.

La cursa de stradă de 10 kilometri, vor participa atât atleți internaționali de elită și campioni naționali, cât și alergători amatori. Organizatorii vor oferi premii în bani în valoare de peste 10.000 de euro.