• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

UPDATE 9:30: După Donisan, ANAD i-a dat dreptul şi alergătoarei Claudia Ştef să concureze de acum încolo. Decizie este tot provizorie, aşa cum a fost şi suspendarea decisă Agenţia Naţională Antidoping după ce a corpul său au fost descoperite urme de meldonium, substanţa pentru care Maria Şarapova, de exemplu, a fost suspendată doi ani. Este aşteptat în continuare un verdict final în cazul sportivilor. Ştef are îndeplinit baremul pentru Jocurile Olimpice, dar rămâne de văzut dacă va fi inclusă în delegaţia pentru Rio.


Atletul român Mihai Donisan nu mai este suspendat pentru testul pozitiv la Meldonium, conform unei decizii a Agenţiei Naţionale Antidoping.

Decizia nr. 4/02.06.2016 a Agenţiei naţionale antidoping precizează: "Revocarea, la cererea sportivului, a suspendării provizorii impusă acestuia prin notificarea nr. 352/12.05.2016 şi însuşită în data de 16.05.2016, dată la care a început să-i curgă suspendarea provizorie.În situaţia în care se determină ulterior, pe baza rezultatelor studiilor de excreţie, că a utilizat substanţa la data de 1 ianuarie 2016 sau ulterior, (i) toate rezultatele obţinute în perioada în care suspendarea provizorie este revocată ar putea fi anulate şi premiile ar putea fi retrase şi (ii) perioada de suspendare impusă în final va începe cel mai probabil la data deciziei (luând în calcul perioada de suspendare deja efectuată)''.

''Decizia se comunică sportivului Donisan Mihai, Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, Clubului Sportiv Rapid Bucureşti, la care acesta este legitimat, Federaţiei Române de Atletism, Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Federaţiei Internaţionale de Atletism, precum şi Agenţiei Mondiale Anti-Doping", se arată în încheierea deciziei, semnată de Ioan Dobrescu, preşedintele Comisiei de audiere a sportivilor.

Săritorul în înălţime concurează chiar miercuri seara la o competiţie în Polonia, după cum a confirmat pentru Agerpres antrenorul acestuia Sorin Matei, iar vineri Consiliul Federaţiei Române de Atletism va decide şi în legătură cu prezenţa sportivului la Balcaniada din zilele de 25 şi 26 iunie, de la Piteşti, a anunţat secretarul general al FRA, Ion Buliga.

Agerpres