• Spania, etapa 9: Barcelona-Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 21:45) şi Italia, etapa 9: Napoli-Inter (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 21.45)
  • Tenis: Turneul Campioanelor (22-29 octombrie, Digi Sport 2)

Noul sezon din Diamond League a început cu un rezultat de excepție! Germanul Thomas Rohler a reușit a doua performanță din istoria probei de aruncare a suliței.

Campion olimpic la Rio, Rohler este primul care aruncă peste 93 de metri din 1999 încoace.

Germanul a uimit lumea atletismului! Rohler a câștigat proba de aruncare a suliței cu o performanță de 93 de metri și 90 de centimetri. O singură dată în istorie cineva a aruncat mai mult: cehul Jan Zelezny, în 1996, atunci când a stabilit recordul mondial de 98 de metri și 48 de centimetri.

Din 1999, nimeni nu aruncase mai mult de 93 de metri. Mai mult decât atât, Rohler a depășit cu peste 2 metri și jumătate cea mai bună performanță personală.

Tot la Doha, Akani Simbine a câștigat surprinzător proba de 100 de metri. Sud-africanul a coborât pentru a 6-a oară în acest sezon sub 10 secunde și i-a învins, printre alții, pe Justin Gatlin și Asafa Powell.

Cea mai așteptată cursă a serii a fost cea feminină de 200 de metri. Dubla campioană olimpică din Jamaica, Elaine Thompson, a câștigat în fața rivalei olandeze Dafne Schippers.

Următoarea etapă de Diamond League este sâmbătă, 13 mai, în direct la Digi Sport!