• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Oscar Pistorius a negat că s-a rănit încercând să se sinucidă, aşa cum a sugerat presa sud-africană, după ce a fost dus din închisoare la spital. Dezminţirea a fost anunţată de un purtător de cuvânt al Serviciului sud-african al Penitenciarelor.

Atletul sud-african Oscar Pistorius, închis pentru că şi-a ucis iubita în urmă cu trei ani, a fost dus la spital, cu răni la încheieturile mâinilor. Un purtător de cuvânt al penitenciarului a refuzat să ofere detalii privind rănile atletului, invocând secretul medical.

El a declarat că Pistorius s-a rănit când a căzut din pat.

Un gardian de la spitalul Kalafong, din Pretoria, citat sub acoperirea anonimatului de presa sud-africană, a spus că sportivul a suferit răni la încheieturile mâinilor, care au fost bandajate.

El a adăugat că gardienii i-au controlat apoi celula şi au găsit lame.

După ce a primit îngrijiri medicale, Pistorius a fost dus din nou la închisoare.

Oscar Pistorius, în vârstă de 29 de ani, şi-a împuşcat mortal iubita, pe Reeva Steenkamp, de Ziua Îndrăgostiţilor, în 2013. El susţine că în momentul în care a tras patru focuri de armă prin uşa băii sale a crezut că în baie este un hoţ, nu Steenkamp.

Pistorius a fost declarat vinovat de omor prin imprudenţă în 2014, când a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Oscar Pistorius a petrecut aproape un an în închisoare, după care a fost plasat în regim de arest la domiciliu. Parchetul a făcut însă apel şi a obţinut încadrarea faptei sportivului ca omor. El a fost condamnat apoi la şase ani de detenţie.