• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, s-a declarat şocată de cazul atletei Mirelei Lavric, depistată pozitiv cu meldonium la un control antidoping efectuat la Campionatul Mondial indoor de la Portland, şi a precizat că situaţia este "o pată pe obrazul României în anul Jocurilor Olimpice".

"Sunt de-a dreptul şocată, când am auzit am rămas fără cuvinte. Sunt dezamăgită de comportamentul Mirelei, un sportiv nu face aşa ceva. Ne bucurăm că am luat o medalie la atletism după atâţia ani şi apoi, după nici o lună, se dărâmă totul ca un castel de nisip. Mirela ştia foarte bine repercusiunile gestului ei. O să i se ia medalia, apoi o să fie sancţionată. Toate vin în lanţ acum.

Ea este o sportivă care a participat la competiţii internaţionale şi ştia dinainte de faptul că meldoniumul a intrat pe lista substanţelor interzise. ANAD a atenţionat în luna decembrie toate federaţiile de acest lucru. Nu este posibil aşa ceva, e o pată pe obrazul României în anul Jocurilor Olimpice", a declarat Lipă.

Ministrul nu înţelege de ce Mirela Lavric a acceptat să concureze la CM de la Portland dacă ştia că a luat o substanţă interzisă.

"La ea este inconştienţă. Când ştii că ai luat ceva, când ştii ce se poate întâmpla, de ce te mai duci la Campionatele Mondiale? De ce? Că atunci când participi la o asemenea competiţie e imposibil să nu fii controlat, imposibil. Mai avem trei luni până la Jocurile Olimpice, asta ne trebuia nouă acum? Statul român cheltuie bani cu aceşti sportivi să îi califice, să le asigure condiţii şi ei nu se gândesc la repecusiuni?", a precizat Lipă.

O parte din vină aparţine şi medicului lotului de atletism, este de părere Elisabeta Lipă.

"ANAD i-a informat pe toţi medicii de la federaţii despre substanţa asta. El ce a făcut? De ce nu a luat atitudine? El nu are cum să nu ştie ce medicamente ia un sportiv. Asta e principala obligaţie a medicului unui lot, să controleze această situaţie. Doar nu i-a pus cineva medicamentul ăsta în pahar când dormea", a precizat fosta mare campioană.

AGERPRES