• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Gabriela Szabo pariază pe Florentina Marincu la Jocurile Olimpice de la Rio. "Cu rezultatul de la Europene, poate urca pe podium şi în Brazilia", a declarat ministrul Tineretului şi sportului.

Fosta campioană olimpică este încrezătoare după bronzul obţinut de Florentina Marincu la Campionatele Europene de sală de la Praga.

Ministrul Tineretului şi Sportului susţine că atleta de 18 ani va fi pe podium şi la Jocurile Olimpice de la Rio.

Ultima medalie olimpică pentru atletismul românesc a fost aurul obţinut de Constantina Diţă, în 2008, la Beijing, în proba de maraton.

"Rezultatul Florentinei, 6,79 metri, este excepţional. Nu prin prisma faptului că a bătut de două ori recordul european în timpul competiţiei, ci rezultatul în sine. Dacă are puţin noroc, la Jocurile Olimpice, cu acest rezultat, poate câştiga o medalie", a declarat Gabi Szabo, la emisiunea "Campionii Digi Sport".

În acelaşi timp, Rareş Dumitrescu mizează pe o medalie olimpică şi la sabie. Retras din activitate după Londra, braşoveanul nu se gândeşte să revină pe planşă, după ce sabia masculină pe echipe a fost eliminată din programul Jocurilor Olimpice din 2016. La ediţia trecută, băieţii lui Mihai Covaliu au obţinut medalia de argint.

"Ar fi puţină impocrizie din partea mea să revin acum, având în vedere că se califică unul pe ţară şi ar trebui să mă bat cu Tibi Dolniceanu, care este unul dintre cei mai buni sportivi în activitate la sabie. Cred în el şi cred că va veni cu medalie de la Jocurile Olimpice", a spus Dumitrescu.