• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

România a mai cucerit două medalii în probele de atletism de la Universiada de vară din Taipei.

Alin Firfirică a obţinut argintul la aruncarea discului, cu 61,13 metri, după ce realzase cel mai bun rezultat din calificări, 61,98 m.

În finală, atletul român a fost devansat de americanul Reginald Louis Jagers III, cu 61,24 m, iar locul al treilea a fost ocupat de ungurul Robert Tamas Szikszai, cu 60,91 m.

Ştafeta feminină de 4 X 400 de metri, formată din Sanda Belgyan, Camelia Florina Gal, Anamaria Nesteriuc şi Bianca Răzor, a cucerit medaliile de bronz.

Iniţial, echipa României a ocupat locul 4, însă ştafeta Ucrainei, aflată pe locul secund, a fost descalificată.

"Tricolorele" au fost cronometrate cu timpul de 3 min 34 sec 16/100, fiind devansate de Polonia, 3 min 26 sec 75/100, şi Mexic, 3 min 33 sec 98/100.

România a ajuns la un bilanţ de trei medalii de aur, două de argint şi cinci de bronz, cucerind până acum la Taipei medalii doar la gimnastică artistică şi atletism.

Două medalii de aur au fost cucerite de gimnasta Larisa Iordache, la individual compus şi la sol, iar o altă medalie de aur a fost adjudecată de atleta Alina Rotaru, la săritura în lungime.

Argintul a fost obţinut de atletul Nicolae Alexandru Soare, în proba de 10.000 m, şi de Alin Firfirică la aruncarea discului, iar medaliile de bronz au fost câştigate de gimnaştii Larisa Iordache (bârnă), Andrei Muntean (sărituri), atleţii Andrei Gag (aruncarea greutăţii) şi Bianca Răzor (400 m) şi ştafeta feminină de 4x400 m (Sanda Belgyan, Camelia Florina Gal, Anamaria Nesteriuc şi Bianca Răzor).

România participă la ediţia a 29-a a Universiadei de vară cu o delegaţie de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi. Sportivii români concurează la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo pe apă masculin, gimnastică artistică, scrimă şi judo.

România s-a clasat pe locul 29 în clasamentul pe naţiuni la Universiada de vară din 2015, de la Gwangju (Coreea de Sud), obţinând o medalie de aur, trei de argint şi trei de bronz.

sursa: Agerpres

sursa foto: ziuaconstanta.ro

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT