• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Atletul paralimpic Oscar Pistorius va face apel la decizia Curţii Supreme de Apel din Africa de Sud, prin care a fost declarat vinovat de omor, riscând o condamnare la cel puţin 15 ani de închisoare, a anunţat avocatul Barry Roux, citat de L'Equipe.

Înalta Curte din Pretoria a acceptat, marţi, cererea de eliberare pe cauţiune a lui Pistorius, astfel că sportivul nu se va întoarce în închisoare. Cauţiunea a fost de puţin peste 600 de euro. Pistorius va purta un sistem electronic de localizare şi va putea părăsi domiciliul doar între orele locale 07.00 şi 12.00. Sportivul, care este privat de paşaport, nu va avea voie să depăşească un perimetru de 20 de kilometri.

Atletul paralimpic Oscar Pistorius, eliberat în octombrie după o perioadă de detenţie de un an ca urmare a uciderii iubitei sale Reeva Steenkamp, a fost declarat vinovat de omor, joi, de Curtea Supremă de Apel din Africa de Sud, astfel că riscă o condamnare la cel puţin 15 ani de închisoare.

Judecătorul a precizat că acuzatul "este vinovat de omor, el având intenţii criminale" atunci când şi-a folosit arma. Drept urmare, sentinţa va fi revizuită, iar decizia finală va fi luată în aprilie 2016.

Oscar Pistorius, în vârstă de 29 de ani, a fost eliberat din închisoare, la 19 octombrie, după un an de detenţie, el fiind plasat în regim de arest la domiciliu.

Pistorius a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Sportivul a decis să nu conteste sentinţa primită, însă Parchetul a făcut apel.

Oscar Pistorius a împuşcat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.